Wat is een dedicated IP-adres?

Een IP-adres is het nummer waarmee een apparaat binnen een netwerk geïdentificeerd wordt. Standaard zijn de IP-adressen van een server door alle gebruikers op die server in gebruik. Een IP-adres zorgt ervoor dat een domein wordt doorverwezen naar de desbetreffende host en server, zodat al het inkomende verkeer correct wordt doorverwezen. Een dedicated IP-adres is een IP adres dat toebehoort aan slechts één gebruiker of account.

Het eerste grote voordeel van een dedicated IP-adres is de zoekmachine ranking en reputatie. Verder is een dedicated IP-adres veiliger en biedt het meer functionaliteit; direct verbinden, custom whitelisting, etc. Het is bij Surver ook mogelijk om een IP-adres uit een specifiek land te koppelen aan jouw pakket in het kader van zoekmachine ranking.

Custom landen

Wij kunnen meerdere IP-adressen leveren uit verschillende landen; Nederland, België, Duitsland, Polen, Tsjechië, Frankrijk, UK, Spanje, Italië, etc.

Custom blokken en volume

Wanneer je meerdere dedicated IP-addressen wilt afnamen dan is dat zeker mogelijk. Standaard worden deze in blokken aangeboden in de grootte van 1, 5, 13 of 29. Wanneer je graag unieke subnetten en blokken wilt hanteren dan rekenen we eenmalig 99 euro extra per blok, waarbij ieder blok gegarandeerd uit een uniek subnet komt.

9,95

/mnd

Dedicated IP-adres

Dedicated IP-adres

Veelgestelde vragen

Wat hebben jullie van mij nodig?​

Het is altijd handig voor ons om te weten uit welk land je een dedicated IP-adres wilt aanvragen, en voor welke website(s) we deze mogen koppelen. Indien je specifieke wensen kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen met onze support afdeling.

Waarom verbeteren zoekresultaten in een land?

Google rankt sites uit eigen land hoger in de zoekresultaten. Met een IP-adres uit datzelfde land scoor je dus automatisch hoger. Richt je jouw website of shop op bezoekers uit een bepaald land, dan kan een Dedicated IP-adres bijdragen aan een betere vindbaarheid.

Hoe snel is een dedicated IP-adres geregeld?

We kunnen een dedicated IP-adres in de meeste gevallen dezelfde dag nog leveren. Afhankelijk van het aantal en het land kan dit enkele dagen in beslag nemen.

Kan ik het IP voor meerdere websites gebruiken?

Dit is zeker mogelijk indien je gebruikt maakt van onze Managed WordPress VPS of Reseller hosting. Het is niet mogelijk om een Dedicated IP-adres te gebruiken voor verschillende servers.