Wat is domein privacy?

Als je een domein registreert, wordt in de WHOIS database vastgelegd dat je de eigenaar bent van een domeinnaam. Deze gegevens zijn voor iedereen op te vragen en kunnen door derden worden misbruikt voor het versturen van spam of reclame. Spammers en marketingbedrijven vinden hier bijvoorbeeld je naam, e-mail , telefoonnummer en adresgegevens.
Bij deze dienst worden jouw contactgegevens in de WHOIS-database geanonimiseerd. Zo zijn je gegevens niet meer publiek toegankelijk en worden deze vervangen door geanonimiseerde contactgegevens. Met onze inbegrepen doorstuur-service kunnen mensen je nog steeds bereiken, zonder dat je persoonlijke gegevens online staan of inzichtelijk zijn.

4,95

/jaar

Domein Privacy | 1-20 domeinen

2,95

/jaar

Domein Privacy | 20+ domeinen

Domein privacy

Bij Surver anonimiseren wij jouw persoonsgegevens in de WHOIS database en wijzigen deze naar een anonieme naam. Met onze inbegrepen doorstuur-service kunnen mensen je nog steeds bereiken, zonder dat je persoonlijke gegevens inzichtelijk zijn.

Veelgestelde vragen

Wat veranderd er aan mijn domein?

Als je domein wordt opgezocht in de WHOIS database worden onze privacy gegevens daar getoond, in plaats van jouw persoonsgegevens. Eventuele contactverzoeken verlopen via een contactformulier waardoor je contactgegevens niet gebruikt kunnen worden voor marketing doeleinden. Elk contactverzoek wordt na verificatie doorgestuurd naar de domein eigenaar.

Waar wordt mijn informatie getoond?

Online zijn er per extensie WHOIS databases openbaar en doorzoekbaar, waardoor iedereen publiekelijk kan opzoeken wie de eigenaar is van een domein. Voor een .NL domein is dat bijvoorbeeld SIDN. Voor de internationale domeinen als .com, .net en .org kun je terecht bij ICANN.

Is Domein Privacy aan te raden?

Jazeker! Met name om SPAM te voorkomen op je mailadres is een Domein Privacy een belangrijke eerste stap.

Hoe kan ik privacy toevoegen aan mijn domein?

Je kunt bij de bestelling van een domeinnaam de optie Domain Privacy gemakkelijk toevoegen als add-on. Je mag natuurlijk ook altijd een mail sturen naar support@surver.nl met het domein waar je Domein Privacy voor wilt aanvragen, dan maken wij het voor je in orde.