fikret-tozak-Zk--Ydz2IAs-unsplash
Article parts:
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

10 reasons to choose WordPress

Het grootste gedeelte van de websites op het internet wordt gemaakt met behulp van WordPress. Dit is niet zo raar, WordPress is namelijk een super prettig CMS (Content Management Systeem) om te gebruiken. Maar wat maakt WordPress dan zo bijzonder? Waarom zou jij het ook moeten gebruiken? Om hierachter te komen hebben we dit artikel geschreven. In dit artikel hebben we namelijk dé top 10 redenen om te kiezen voor WordPress voor jou op een rijtje gezet!

1. WordPress is immensely popular

The first reason to choose WordPress is the fact that it is simply immensely popular. Currently, WordPress' market share is about 33.6% of all websites on the internet. Other content systems are therefore really much less frequently chosen. WordPress has seen a healthy growth of 1%-5% per year and it doesn't look like this is going to end anytime soon.

2. WordPress is very stable

With stable growth and an established presence in the market, WordPress is a great choice for those looking for a stable system. It is therefore guaranteed that WordPress will always be up to date in terms of the latest technology. The system is constantly updated to stay current. This means that your website will perform excellently in the long run.

3. WordPress is open source

Een ander voordeel is dat WordPress aan te merken is als open source software. Open source betekent dat het is gebouwd met behulp van broncode die vrij inzichtelijk en bruikbaar is voor iedereen. Dit maakt het voor ontwikkelaars over de hele wereld gemakkelijk om het platform aan te passen en uit te breiden om aan hun behoeften te voldoen.

4. WordPress scores well on SEO

Google en andere zoekmachines zijn op dit moment erg positief bij het indexeren van websites die zijn gemaakt met behulp van WordPress. Dit komt mede door het enorme volume van WordPress websites die er op het internet te vinden is. Daarnaast heb je veel mogelijkheden om WordPress uit te breiden met SEO plugins, waardoor je sowieso goed scoort in Google.

5. WordPress is easy to customize

Personalisatie is super eenvoudig met behulp van WordPress. Het gebruik van thema’s in WordPress maakt het vormgeven van je website zeer gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is een gratis thema gebruiken of eenmalige een licentie voor een premium thema te kopen. Daarnaast kan je met veel pagebuilders zoals Elementor je site nog verder uitwerken. Hoe eenvoudig kan het zijn?

6. WordPress has a nice community

The great community is also one of the main reasons for choosing WordPress. WordPress hosts a large community forum that is moderated by both contributors and WordPress fanatics. If you want answers to certain questions then you can always go here.

7. WordPress is veilig

Een andere reden om te kiezen voor WordPress is het feit dat het systeem je kan beschermen tegen hackers en spam aanvallen. WordPress sites zijn vaak het doelwit omdat zoveel sites in WordPress zijn gebouwd. Gelukkig zijn er vele opties om uw CMS veilig en beveiligd te houden. Het belangrijkste is dat je een goed hostingpartij en het juiste pakket uitkiest (zoals Managed WordPress Hosting) en dat alles up-to-date blijft. 

8. WordPress is easy to use

WordPress is vrij gemakkelijk op te pikken, zelfs als je nog nooit met een CMS te maken hebt gehad of websites hebt gebouwd. Beginners kunnen hier dan ook echt prima terecht. Om te beginnen hoef je alleen maar een thema te kiezen, een paar plug-ins te installeren en aan de slag gaan met de site zelf. Bij Surver gebruiken we Elementor om het bouwen van een site nog gemakkelijker te maken. 

9. WordPress is very scalable

One of the most challenging aspects of running a website is scaling it. The more content you post and the more traffic you get, the greater the strain on your CMS becomes. WordPress knows how to handle scaling just fine.

10. WordPress is self hosted

WordPress is wat men een “self-hosted” CMS noemt. Dat betekent dat je de software kunt installeren op elke server die je wilt gebruiken om je website op poten te zetten. Het voordeel van deze hosting is dat je niet gebonden bent aan een enkel hosting platform.

Will you choose WordPress too?

It should be clear that WordPress has many advantages over other CMD providers. Because of these many advantages it is the choice for everyone who wants to create their own website. If you want to create a WordPress website yourself we recommend you to contact us. Our team will gladly sit down with you to see what exactly is possible for your company!

Do you have a question for our team?

Other articles

Scroll to Top