Gratis verhuisservice

Snel en eenvoudig overstappen. Zonder gedoe en zonder down-time.

nieuws-telefonische-support

Binnen één dag geregeld

Nadat we de inloggegevens van je hosting partij hebben ontvangen verhuizen we alle bestanden, databases, DNS-records en mailaccounts vaak binnen 24 uur.

Geen downtime

Maak je geen zorgen of je site en mail bereikbaar blijven tijdens de migratie. 

Maak je geen zorgen of je website en e-mail wel blijven werken. Wij kunnen je website en e-mail verhuizen zonder down-time.
nieuws-1
overstappen-3

Snellere website

Nadat je website verhuisd is merk je gelijk hoe snel onze servers zijn, ook zullen we de website verder optimaliseren.

Nadat je website verhuisd is merk je gelijk hoe snel onze servers zijn, ook zullen we de website verder optimaliseren.

Hoe werkt een verhuizing naar Surver?

De hosting pakketten bij Surver zijn erg uitgebreid. Zo garanderen wij niet alleen de snelste laadtijden, maar bieden ook handige tools die niet alleen de werking van je site verbeteren, maar je ook veel tijd besparen.

1. Verhuisservice aanvragen

Na het voltooien van je bestelling kan je via ons migratieformulier de inloggegevens van je huidige hostingpartij doorsturen. Om je website te verhuizen hebben we zowel de FTP, als WordPress inloggegevens nodig. Als je ook je emailaccounts wilt laten verhuizen door ons, geef dan ook de mailadressen en de bijbehorende wachtwoorden daarvan door bij de aanvraag.
Wat hebben wij nodig?

2. Migratie voorbereiden

Na ontvangst controleren we de gegevens en plannen we, in overleg met jou, de verhuizing in. Als je ook e-mailaccounts verhuist dan maken we die vast aan met bijbehorende wachtwoorden. Heb je bij je huidige provider een forwarding ingesteld, of gebruik je Gsuite of Outlook, dan zullen wij deze instellingen ook voor je overnemen. Daarnaast bereiden we het domein voor om verhuisd te worden, indien gewenst.
Wat hebben wij nodig?

3. Migratie data en database

Nu is het tijd voor het migreren van alle website bestanden en data in de databse. Als je ook de e-mailaccounts door ons laat migreren, dan zorgen wij ervoor dat de volledige mappenstructuur wordt overgezet. Zo gaat geen enkele mail verloren en kun je na de verhuizing direct mails ontvangen en versturen.

4. Aanpassen DNS en verhuizen domeinen

Nadat we alle data hebben gemigreerd naar onze servers passen we bij de huidige provider de DNS aan zodat de website via Surver wordt ingeladen. Inkomende mails worden nu ook netjes op de nieuwe server afgeleverd. De laatste stap is de verhuizing van het domein. Voor de meeste domeinen – zoals een .NL – duurt een verhuizing niet langer dan 30 minuten. Voor een .COM kan het tot 5 dagen duren voordat het domein is verhuisd. Tijdens deze periode blijft je site natuurlijk bereikbaar en kun je blijven mailen.
Wat hebben wij nodig?

5. Controle

Als alle bovenstaande stappen zijn doorlopen voeren we een laatste controle uit. Hierbij checken we of de website goed en snel inlaadt, of het SSL certificaat goed werkt en of het contactformulier nog goed werkt. Ook migreren we nogmaals de mails vanuit je vorige provider zodat we 100% zeker zijn dat we niets missen. Na controle ontvang je van ons een opleveringsmail. Natuurlijk mag je altijd zelf nog een controle uitvoeren om zeker te zijn dat alles klopt. Ook mogen de diensten bij je oude provider nu opgezegd worden.
Wat mag jij doen?
over-ons-2
De overstap naar een nieuwe provider kan spannend zijn. Maak je geen zorgen! We hebben bij Surver alle tools in huis om de migratie zonder problemen te laten verlopen.

Al jouw diensten in één handig overzicht

We helpen je graag

Ben je benieuwd welk pakket het beste past bij je wensen? Neem contact met ons op en wij adviseren je graag, volledig vrijblijvend.

Start kosteloos

Maak 14 dagen volledig vrijblijvend gebruik van onze pakketten en ontdek zelf waarom honderden bedrijven dagelijks vertrouwen op ons.

Scroll naar top