WordPress management – bespaar tijd en geld, elke dag weer

Beheer en ontwikkel je WordPress websites nog efficiënter bij Surver. Dankzij premium tools zoals cPanel, een WordPress toolkit, WordPress onderhoud & beheer bespaar je jezelf niet alleen tijd, maar ook veel geld.

cPanel controlepaneel

Met cPanel is het beheren van je hosting pakket nog nooit zo eenvoudig geweest. Beginners kunnen in een mum van tijd WordPress installeren, een e-mailaccount aanmaken, SSL configureren of een doorverwijzing instellen. Ervaren gebruikers hebben rechtstreeks toegang tot de DNS zones, database wizard of terminal.

cPanel controlepaneel - features

Domein en DNS beheer

Naast het hoofddomein kun je tot wel 100 extra domeinen toevoegen waarvoor je DNS zones kunt beheren, forwarders kunt instellen of e-mailaccounts kunt aanmaken. Daarnaast beheer je eenvoudig via de Zone Editor de DNS records.

WordPress toolkit

Met de WordPress toolkit zet je met één klik een nieuwe WordPress installatie op. Verder is het erg eenvoudig om een bestaande WordPress installatie te bewerken, updaten, klonen of te importeren.

E-mail beheer

Het aanmaken van nieuwe e-mail accounts is erg eenvoudig. Ook biedt cPanel de mogelijkheid om forwarders, catch-all mailadressen of autoreply – mails in te stellen. Het ontvangen van spam wordt verder tot een minimum bewerkt door onze uitgebreide controles op binnenkomende mail.

Bestandsbeheer

Vanuit het cPanel controlepaneel beheer je alle bestanden via de file manager. Zo kun je eenvoudig bestanden bewerken, uploaden of verwijderen zodat je geen aparte software meer nodig hebt om je site bij te werken.

Database beheer

Via de MySQL Database Wizard kun je in een handomdraai een nieuwe database en gebruiker aanmaken. Via single sign-on log je eenvoudig in op PHPMyAdmin. Bij Surver bieden we binnen cPanel geen limiet op het aantal databases of database gebruikers die je kunt instellen.

Zelf alles instellen

Standaard wordt elk nieuw hosting account compleet door ons geconfigureerd. Mocht je echter zelf verder willen sleutelen aan DNS zones, PHP versies, bestandsrechten of cron jobs dan is dat zeker mogelijk binnen cPanel.

WordPress toolkit

Met de WordPress Toolkit heb je alle controle over al je WordPress installaties in één overzichtelijk dashboard. Met enkele muisklikken kun je een WordPress installatie opzetten, beheren, importeren, updaten of er een back-up van maken.

Verder kun je een staging omgeving van je site opzetten voor het testen van nieuwe features of het maken van aanpassingen. Met één druk op de knop synchroniseer je deze development omgeving terug met de live site.

WordPress toolkit - features

WordPress installeren

De WordPress toolkit neemt al het werk uit handen wanneer je een nieuwe WordPress installatie wilt opzetten. Je selecteert zelf de gewenste versie van WordPress en kiest een gebruikersnaam en wachtwoord. De toolkit download en installeert WordPress volledig automatisch en configureert daarbij ook een database.

Installatie importeren

Wil je een WordPress installatie migreren vanuit een andere provider? Geen probleem! Binnen de toolkit geef je aan vanuit welke server je de installatie wilt importeren en op welk domein bij Surver je de installatie wilt opzetten. De tool importeert volledig automatisch de bestanden en database. 

Backup maken of herstellen

Binnen de WordPress toolkit maak je eenvoudig een extra reservekopie van je WordPress installatie. In deze kopie worden niet alleen alle files, maar ook een kopie van je database opgeslagen op een externe server.

Het maken van extra back-ups kan handig zijn wanneer je graag eerst een werkende versie van je WordPress installatie achter de hand hebt, voordat je aan de slag gaat met updates, wijzigingen of een nieuw thema.

Klonen & stagen

Door een kloon van je WordPress installatie op een staging omgeving te plaatsen kun je aanpassingen eerst controleren voordat je ze publiceert naar de live website. Dit kan handig zijn wanneer je wijzigingen wilt maken aan je site zonder dat bezoekers daar iets van merken. Als je tevreden bent met de aanpassingen kun je met één druk op de knop alle wijzigingen kopiëren naar de live site. 

WordPress onderhoud

In de basis is WordPress een veilig CMS, al ben je voor de look & feel of extra functionaliteiten vaak afhankelijk van thema’s en plugins van developers. Regelmatig worden hiervoor updates uitgebracht om je site veilig, stabiel en snel te houden. Een update missen is niet zo erg, maar het voor een langere periode uitstellen van onderhoud zorgt alleen maar voor conflicten en beveiligingsrisico’s.

Met de Managed WordPress hosting pakketten van Surver nemen wij jou al het technisch onderhoud volledig uit handen. Op deze manier garanderen wij de stabiliteit, veiligheid en snelheid van je website zodat jij je kunt focussen op datgene waar je goed in bent; het succesvol runnen van je business.

Pro-actieve monitoring

Als onderdeel van onze Managed pakketten controleren wij de bereikbaarheid van je website om de minuut. Dat zijn 720 controlemomenten per dag. 720 momenten per dag waar wij klaarzitten om direct in actie te komen wanneer er zich een probleem voordoet met jouw website.

Onze uptime controles stellen ons in staat om te snel en adequaat te reageren op problemen zodat er zo min mogelijk bezoekers getroffen worden. Op deze manier kunnen wij pro-actief zijn in onze ondersteuning en ben jij altijd verzekerd van een werkende website die bereikbaar is voor jouw klanten.

Een hack voorkomen of oplossen? Wij doen beide.

De meeste hosting bedrijven verhuren je enkel de server ruimte. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor de bestanden die je op de server plaatst en voor het onderhoud ervan. Als je site gehackt wordt kun je vaak zelf zoeken naar een oplossing met het gevolg dat je site dagen uit de lucht is.

Bij Surver doen we het anders. Je account wordt doorlopend gecontroleerd op malware, virussen of hacks. Wanner je WordPress site gehackt wordt door een verouderde plugin of lek thema, dan weten wij dat direct, brengen je daarvan op de hoogte en zoeken samen naar een oplossing.

Scroll naar boven