photo-1526374965328-7f61d4dc18c5

WordPress Site Gehackt? Zo herstel je jouw website.

Het is natuurlijk heel vervelend als je WordPress site wordt gehackt. Als dit je overkomt is het belangrijk je website op een goede en veilige manier te herstellen. Als je wordt gehackt merk je meestal dat jouw bezoekers worden omgeleid naar een website waar (illegale) dingen worden verkocht. Soms wordt je website geblokkeerd door jouw hosting partij en de-blokkeren ze de site pas nadat je de hack hebt opgelost.

Hoe weet je of je site gehackt is?

Om te controleren of je bent gehackt kan je de online scanner van Sucuri gebruiken: https://sitecheck.sucuri.net

Hieronder vind je handige tips om de meeste gehackte websites weer te herstellen. Je hebt in ieder geval toegang tot je server nodig en natuurlijk WordPress.

Zet een back-up terug van enige tijd geleden

Dit is misschien wel de makkelijkste oplossing van allemaal. Zet een back-up terug van één of een aantal weken geleden. Weet je niet hoe dit moet? Vraag het aan je hosting partij. Soms heb je geluk en is de back-up van de website nog schoon. Enige nadeel is dat je nu niet weet waar de hack vandaan kwam en je jezelf dus niet gemakkelijk kan beschermen tegen een toekomstige hack.

Gebruik een beveiligingsplugin om je website te scannen

Heb je nog toegang tot de website en kan je nog plugins installeren in WordPress? Dan raad ik je aan om een gratis beveiligingsplugin zoals Wordfence te installeren. Na installatie kan je de website laten scannen en alle gehackte bestanden laten verwijderen of repareren.

Schakel professionele hulp in!

Hackers gaan soms heel slim te werk en soms heb je net je website hersteld, wordt de site gelijk weer gehackt. Professionele partijen weten wat ze doen en zorgen er voor dat je website weer normaal werkt en dat er geen data verloren gaat. Sitegehackt.nl is onderdeel van Surver. Via Sitegehackt.nl hebben we al talloze bedrijven en particulieren geholpen met het schoonmaken en beveiligen van hun website. Binnen 24 uur is je website weer hersteld.

Nooit meer gehackt worden?

Surver biedt bij alle pakketten een hackvrij-garantie. Dit betekent dat Surver jouw website beveiligd en controleert op verdachte activiteit. Mocht de site onverhoopt toch gehackt worden dan herstellen we de site zonder extra kosten. Daarnaast maken wij om het uur een back-up tot meer dan een maand terug.

Heb je een vraag over een gehackte WordPress site? Vraag het ons team!