Alles wat je moet weten over Elementor
Artikel delen:
LinkedIn
Twitter
Facebook
Email
WhatsApp

Alles wat je moet weten over Elementor

Naast de bekende Gutenberg Editor is een website bouwen met de Elementor op dit moment mateloos populair. Omdat nog niet iedereen bekend is met de Elementor builder hebben we besloten om de belangrijkste informatie even op een rijtje te zetten. Door dit goed door te lezen weet je precies waarom Elementor dé tool is om snel en eenvoudig een website te bouwen in WordPress.

Wat is Elementor – functie van de builder

Elementor is een gratis WordPress page builder. Het is een soort software die gebruikt kan worden om in WordPress pagina’s, berichten of de header en footer op te bouwen, op een eenvoudige manier. De software van Elementor maakt het mogelijk om jouw site optimaal te personaliseren. Zo bevat deze tool tientallen handige widgets en blocks die je kunt gebruiken. Ook heb je beschikking over een grote template bibliotheek om jouw website mee aan te vullen. Dit maakt het een van de meest uitgebreide page builders voor WordPress van dit moment. 

Elementor is dus officieel een page builder plug-in die de basis WordPress editor vervangt door een live front-end editor. Dit maakt het mogelijk om complexe lay-outs visueel te maken en om je website live aan te passen. De page builder maakt het mogelijk om een hoogwaardig kwaliteit ontwerp te realiseren zonder dat je gebruik hoeft te maken van ingewikkelde code of CSS. Zo ben je niet meer afhankelijk van ontwikkelaars voor het aanpassen van jouw site. Hierdoor is het een perfecte keuze voor mensen die zelf hun site willen bouwen of aanpassen.

Voordelen van Elementor

Wat is nu eigenlijk het grote voordeel van een website bouwen met Elementor? De belangrijkste en ook gelijk het grootste voordeel van Elementor is dat je gebruikt kunt maken van een groot scala aan templates. Dit maakt het mogelijk om aangepaste pagina-indelingen en ontwerpen te maken die niet beschikbaar zijn in een WordPress thema. Om deze toe te voegen heb je helemaal geen HTML, CSS of PHP-vaardigheden nodig waardoor ook als leek prima aan de slag kan.

Een ander groot voordeel is het feit dat je middels online tekstbewerking en real-time previews een grotere controle hebt over de bewerkingsinterface. Je maakt hierdoor binnen no time aanpassingen aan je site die gelijk doorgevoerd worden. Daar komt bij dat Elementor het mogelijk maakt om je  desktop, tablet en mobiele weergaven afzonderlijk aan te passen. Hierdoor is het voor alle bedrijven toegankelijk om een responsieve website te ontwikkelen. Enkele andere grote voordelen zijn:

  • De Elementor page builder is goed gebouwd en maakt jouw website sneller dan welke andere page builder dan ook.
  • De front-end editor maakt het erg eenvoudig om aanpassingen te maken aan je site zonder de pagina eerst op te slaan en te bezoeken.
  • Elementor is volledig gratis te gebruiken
Elementor in actie

Uitgebreide mogelijkheden met Elementor Pro

Naast de standaard gratis versie van Elementor is het mogelijk om te kiezen voor Elementor Pro. Dit is een speciale extensie plug-in die is bedoeld voor webdesigners en professionals. Elementor Pro bevat uitgebreide features waardoor je meer functionaliteiten kunt toevoegen aan je site. Denk hierbij aan een theme editor, WooCommerce builder of zelfs de mogelijkheid tot het toevoegen van bewegingseffecten. De kosten voor Elementor Pro variëren tussen de 49 euro en 999 dollar, afhankelijk van het abonnement dat je afneemt en het aantal sites waarvoor je Elementor Pro wilt gebruiken. Meer informatie hierover kan je vinden op deze link. 

Door de vele voordelen is Elementor dé keuze van dit moment. Dankzij Elementor en Elementor Pro ben je in staat om jouw site op de best mogelijke wijze vorm te geven. Een website bouwen met Elementor is dan ook niet alleen voor beginners, maar ook voor experts en designers.

Alle (Managed) WordPress hosting pakketten bij Surver zijn geoptimaliseerd voor Elementor. Zo laadt jouw site niet alleen erg snel, maa kun je bij onze support ook terecht voor Elementor gerelateerde vragen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Heb je een vraag voor ons team?

Overige artikelen

10 redenen om te kiezen voor WordPress

Het grootste gedeelte van de websites op het internet wordt gemaakt met behulp van WordPress. Dit is niet zo raar, WordPress is namelijk een super prettig CMS systeem om te gebruiken.

Waarom wij fan zijn van WooCommerce

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel mensen die een eigen webshop beginnen. De kansen liggen dan ook echt voor het oprapen binnen de E-commerce sector.

Scroll naar boven