Alles wat je moet weten over Elementor
Artikel delen:
LinkedIn
Twitter
Facebook
Email
WhatsApp

Waarom wij fan zijn van WooCommerce

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel mensen die een eigen webshop beginnen. De kansen liggen dan ook echt voor het oprapen binnen de E-commerce sector. Om ervoor te zorgen dat je jouw eigen WordPress website kunt inzetten voor E-commerce is het handig om te kiezen voor WooCommerce. Met deze speciale plug-in tool weet je zeker dat je jouw producten op de beste manier aan de man kunt brengen. Omdat lang niet iedereen bekend is met de tool van WooCommerce voor WordPress hebben we besloten om de belangrijkste informatie in dit artikel voor je op een rijtje te zetten!

Wat is WooCommerce – functie van plug-in

Laten we als eerste eens kijken naar wat WooCommerce eigenlijk is. Je wilt namelijk wel weten wat voor soort software je gebruikt voor jouw website. WooCommerce is aan te merken als een volledige open source e-commerce platform dat gebouwd is voor WordPress. Je kunt er fysieke en digitale producten mee verkopen, maar ook aangesloten producten van bepaalde marktplaatsen aanbieden via je eigen site. Dit houdt in dat het mogelijk is om nagenoeg alle soorten producten te verkopen voor jouw klanten, van grootschalige producten tot aan de goedkopere Chinese producten van Alibaba.
Dit wordt gedaan door de klant in staat te stellen om gelijk te betalen voor de goederen. Via de tool van WooCommerce kan de gebruiker kiezen voor betalingen via PayPal, BACS en vele andere opties voor het betalen. WooCommerce is ook nog eens te integreren met honderden ander soorten website oplossingen. Hoer kan gedacht worden aan Facebook, Sage, Zapier, MailChimp, ShipStation, Square, Stripe, Fulfilment by Amazon en vele andere programma’s en websites.

Voordelen van WooCommerce – waarom wél kiezen?

Je weet nu wat meer over de diensten die WooCommerce te bieden hebben. Met WooCommerce is het dus mogelijk om jouw website in te zetten voor E-commerce. Hoewel er ook andere systemen te vinden zijn kent WooCommerce veel voordelen. We hebben de belangrijkste voordelen van het systeem van WooCommerce voor jou hieronder op een rijtje gezet:

1. WooCommerce is super eenvoudig te gebruiken

WooCommerce is de laatste tijd veel eenvoudiger te installeren. Er zijn dan ook veel hosting bedrijven die gratis of betaalde installatie aanbieden voor jouw site. Als je besluit om de plug-in zelf te installeren hoef je alleen maar op twee knopjes te drukken: Installeren en Activeren. De configuratie module leidt je vervolgens door de details zoals verzending, producten toevoegen, belastingen en bedrijfsgegevens. Het WordPress dashboard laat je de WooCommerce en Producten tabs aan de linkerkant zien. Hoe eenvoudig kan het zijn?

2. WooCommerce beschikt over talloze thema’s

De wereld van WooCommerce thema’s is echt ontzettend groot. Een groot voordeel van deze grote verscheidenheid aan opties is dat je in staat bent om jouw website te personaliseren. Wat de ontwerpkwaliteit betreft, stellen die premium thema’s en templates zelden teleur. Je kunt je online winkel binnen enkele minuten lanceren en voorzien van een persoonlijke uitstraling. Dit maakt het mogelijk om jouw site pas echt goed op te laten vallen.

3. WooCommerce kan gebruikt worden met veel plug-ins

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van WooCommerce is de integratie met zowel derden WordPress plug-ins en de extensies verkocht door WooCommerce zelf. De extensies zijn meer gericht op de e-commerce wereld. Sommige kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om bepaalde unieke productkenmerken toe te voegen. Anderen maken het mogelijk om lidmaatschapsgelden te innen via je site. Dankzij deze talloze opties kan je jouw website voorzien van de plug-ins die passen bij wat je al die tijd al zocht.

Verkopen met behulp van WooCommerce

Door middel van WooCommerce is het echt een stuk eenvoudiger om jouw website in te zetten voor het verkopen van alle mogelijke soorten producten. Kies je voor WooCommerce dan weet je echt zeker dat jouw bedrijf optimaal kan inspelen op de laatste trends op het gebied van E-commerce. De prettige interface in combinatie met de talloze personaliseerbare opties maakt WooCommerce dé keuze van dit moment. Wil je jouw bedrijfswebsite voorzien van de plug-in van WooCommerce dan raden wij je zeker aan om even contact met ons op te nemen. We laten je graag meer zien over de mogelijkheden!

Heb je een vraag voor ons team?

Overige artikelen

10 redenen om te kiezen voor WordPress

Het grootste gedeelte van de websites op het internet wordt gemaakt met behulp van WordPress. Dit is niet zo raar, WordPress is namelijk een super prettig CMS systeem om te gebruiken.

Waarom wij fan zijn van WooCommerce

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel mensen die een eigen webshop beginnen. De kansen liggen dan ook echt voor het oprapen binnen de E-commerce sector.

Scroll naar boven