Artikel delen:
LinkedIn
Twitter
Facebook
Email
WhatsApp

10 redenen om te kiezen voor WordPress

Het grootste gedeelte van de websites op het internet wordt gemaakt met behulp van WordPress. Dit is niet zo raar, WordPress is namelijk een super prettig CMS (Content Management Systeem) om te gebruiken. Maar wat maakt WordPress dan zo bijzonder? Waarom zou jij het ook moeten gebruiken? Om hierachter te komen hebben we dit artikel geschreven. In dit artikel hebben we namelijk dé top 10 redenen om te kiezen voor WordPress voor jou op een rijtje gezet!

1. WordPress is mateloos populair

De eerste reden om te kiezen voor WordPress is het feit dat het gewoon mateloos populair is. Momenteel ligt het marktaandeel van WordPress op ongeveer 33,6% van alle websites op het internet. Andere content systemen worden dan ook echt veel minder vaak gekozen. WordPress heeft een gezonde groei gekend van 1%-5% per jaar en het ziet er niet naar uit dat hier snel een einde aan komt.

2. WordPress is erg stabiel

Met een stabiele groei en een gevestigde aanwezigheid op de markt, is WordPress een prima keuze voor de mensen die op zoek zijn naar een stabiel systeem. Het is dan ook gegarandeerd dat WordPress altijd weer up-to-date blijft op het gebied van de laatste technologie. Het systeem wordt voortdurend bijwerkt om bij te blijven. Dat betekent dat je website op de lange termijn uitstekend zal presteren.

3. WordPress is open source

Een ander voordeel is dat WordPress aan te merken is als open source software. Open source betekent dat het is gebouwd met behulp van broncode die vrij inzichtelijk en bruikbaar is voor iedereen. Dit maakt het voor ontwikkelaars over de hele wereld gemakkelijk om het platform aan te passen en uit te breiden om aan hun behoeften te voldoen.

4. WordPress scoort goed op SEO gebied

Google en andere zoekmachines zijn op dit moment erg positief bij het indexeren van websites die zijn gemaakt met behulp van WordPress. Dit komt mede door het enorme volume van WordPress websites die er op het internet te vinden is. Daarnaast heb je veel mogelijkheden om WordPress uit te breiden met SEO plugins, waardoor je sowieso goed scoort in Google.

5. WordPress is makkelijk te personaliseren

Personalisatie is super eenvoudig met behulp van WordPress. Het gebruik van thema’s in WordPress maakt het vormgeven van je website zeer gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is een gratis thema gebruiken of eenmalige een licentie voor een premium thema te kopen. Daarnaast kan je met veel pagebuilders zoals Elementor je site nog verder uitwerken. Hoe eenvoudig kan het zijn?

6. WordPress heeft een prettige community

De grote community is ook een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor WordPress. WordPress is de gastheer van een groot community forum dat wordt gemodereerd door zowel medewerkers als WordPress fanaten. Als je antwoord wilt hebben op bepaalde vragen dan kan je hier altijd terecht.

7. WordPress is veilig

Een andere reden om te kiezen voor WordPress is het feit dat het systeem je kan beschermen tegen hackers en spam aanvallen. WordPress sites zijn vaak het doelwit omdat zoveel sites in WordPress zijn gebouwd. Gelukkig zijn er vele opties om uw CMS veilig en beveiligd te houden. Het belangrijkste is dat je een goed hostingpartij en het juiste pakket uitkiest (zoals Managed WordPress Hosting) en dat alles up-to-date blijft. 

8. WordPress is eenvoudig te gebruiken

WordPress is vrij gemakkelijk op te pikken, zelfs als je nog nooit met een CMS te maken hebt gehad of websites hebt gebouwd. Beginners kunnen hier dan ook echt prima terecht. Om te beginnen hoef je alleen maar een thema te kiezen, een paar plug-ins te installeren en aan de slag gaan met de site zelf. Bij Surver gebruiken we Elementor om het bouwen van een site nog gemakkelijker te maken. 

9. WordPress is erg schaalbaar

Een van de meest uitdagende aspecten van het runnen van een website is het schalen van de site. Hoe meer content je plaatst en hoe meer verkeer je krijgt, hoe groter de druk op je CMS wordt. WordPress weet prima met scaling om te gaan.

10. WordPress is self hosted

WordPress is wat men een “self-hosted” CMS noemt. Dat betekent dat je de software kunt installeren op elke server die je wilt gebruiken om je website op poten te zetten. Het voordeel van deze hosting is dat je niet gebonden bent aan een enkel hosting platform.

Kies jij ook voor WordPress?

Het mag duidelijk zijn dat WordPress ontzettend veel voordelen kent ten opzichte van andere CMD aanbieders. Door deze vele voordelen is het dé keuze voor iedereen die een eigen website wilt maken. Mocht je zelf een WordPress website willen laten maken dan raden wij je aan om zeker even contact met ons op te nemen. Ons team gaat graag met je om de tafel zitten om te bekijken wat er precies mogelijk is voor jouw bedrijf!

Heb je een vraag voor ons team?

Overige artikelen

10 redenen om te kiezen voor WordPress

Het grootste gedeelte van de websites op het internet wordt gemaakt met behulp van WordPress. Dit is niet zo raar, WordPress is namelijk een super prettig CMS systeem om te gebruiken.

Waarom wij fan zijn van WooCommerce

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel mensen die een eigen webshop beginnen. De kansen liggen dan ook echt voor het oprapen binnen de E-commerce sector.

Scroll naar boven